ZITTEN IS DODELIJK! 10.000 STAPPEN PER DAG IS JE REDDING

Je doet het veel meer dan je denkt: zitten. En het is serieus slecht voor je. Gelukkig kun je de negatieve effecten gemakkelijk doorbreken als je je leven een klein beetje aanpast en probeert om aan de 10.000 stappen per dag te komen door meer te wandelen.

En als je dan toch lekker aan de wandel bent. Loop dan bij Mr.Morris binnen voor een koffie to-go! Dat maakt het wandelen een stuk leuker, en wij zijn blij je ook weer eens te zien!

ZITTEN IS HET NIEUWE ROKEN

De cijfers liegen er niet om: zitten is het nieuwe roken. Volgens onderzoek van epidemiologen sterven jaarlijks wereldwijd evenveel mensen aan het gebrek aan beweging als aan de gevolgen van roken.
De Japanse arts Yoshiro Hatano toonde al 50 jaar geleden aan dat mensen die meer bewegen een betere gezondheid hebben en kwam tot de conclusie dat ons lichaam goed functioneert als we 10.000 stappen per dag nemen.

De 10.000 norm komt voort uit het normale eetpatroon van een volwassene en het verbrandingspercentage dat 10.000 stappen met zich meebrengt. Door normaal te eten en de nodige stappen te zetten, blijf je volgens Hatano vanzelf mooi op gewicht, want dan verbrand je daarmee 20% van je ingenomen calorieën, dat zijn zo’n 500 calorieën per dag!